Leeslijsten
Veelgestelde vragen over leeslijsten
Wat is een leeslijst in NDFR?
Een leeslijst is een verzameling aan documenten die je zelf kunt samenstellen. Leeslijsten kunnen een titel naar eigen keuze krijgen. Het kan handig zijn om per casus of voor een specifiek onderwerp een aparte leeslijst te maken. Zo kun je documenten gemakkelijk terugvinden.
Hoe voeg ik documenten toe aan een leeslijst?
Het is erg eenvoudig om een leeslijst aan te maken. Onder ieder zoekresultaat vind je iconen, hiermee kun je verschillende acties uitvoeren, waaronder het toevoegen van dat document aan een leeslijst.
Kan een leeslijst gedeeld worden met collega’s?
Leeslijsten kunnen gedeeld worden met collega’s via de knop ‘Delen’. Wanneer je een leestlijst met een collega deelt, is het mogelijk om specifieke rechten toe te kennen zoals; ‘Kan kijken’, ‘Kan bewerken’ of ‘Beheerder’. Afhankelijk van de toegekende rechten kan een collega de leeslijst gebruikt worden om alleen in te zien of om samen te werken.
Kan ik de toegang van een collega tot een leeslijst intrekken?
Dat kan door deze stappen te volgen: 1) leeslijst aanklikken 2) op ‘Delen’ klikken 3) de collega aan te klikken en 4) klikken op ‘Toegang verwijderen.
Ik kan mijn collega's niet vinden als ik de leeslijst wil delen. Kan ik de leeslijst op een andere manier delen?
Voor jouw organisatie is de mogelijkheid tot het opzoeken van collega's (auto complete) om de leeslijst mee te delen uitgeschakeld op verzoek van de organisatie. Als de auto complete uitstaat, is een leeslijst nog steeds te delen via een link.
Als een ontvanger deze link opent, is deze persoon direct lid van de leeslijst. De ontvanger kan niet zien wie er verder in de leeslijst zitten. Alleen een beheerder kan dat zien, in dit geval is dat de persoon die de oorspronkelijke URL gedeeld heeft. Als de ontvanger beheerdersrechten toegewezen krijgt, dan kan de ontvanger wel zien wie er allemaal lid zijn
Kan ik in een leeslijst verwijzen naar een externe link of document?
Ja, dat kan. Je kunt links naar externe pagina’s zoals een SharePoint toevoegen door te klikken op de knop ‘koppeling toevoegen’. Vul hier de URL van de pagina toe en voeg een naam toe hoe deze in de leeslijst genoemd wordt. Vanuit de leeslijst word je direct doorverwezen naar de achterliggende pagina.
Kun je een eigen opmerking plaatsen bij documenten die je in je leeslijst opslaat?
Nee, het is (nog) niet mogelijk om eigen opmerkingen te plaatsen bij documenten die je opslaat in een leeslijst. Wel is het mogelijk om de een beschrijving aan de leeslijst zelf toe toevoegen. Dit kan direct bij het aanmaken of achteraf bij het bewerken van de leeslijst.