Inleiding en redactie NDFR Omzetbelasting

Inleiding en redactie NDFR Omzetbelasting

RN
Redactie NDFR
Bijgewerkt tot 30 november 2023

Redactie en auteurs

Redactie: mr. C.M. Ettema, mr.drs. W.A.P. Nieuwenhuizen en mr. A. Vroon

M.m.v.: I. Ahmed LL.M., mr. J.P.W.H.T. Becks, mr. A.J. Blank, mr. H.J. de Boer, mr. N. Brueker, mr. M. van Es-Hinnen, mr. drs. J. Gruson, mr. drs. A.E. Keulemans, drs. J. van der Laan, S.J. Leening MSc, J. Rous Msc, mr. S.M.C. Smeets, mr. M.W.C. Soltysik, V. Sparidis LL.M., mr. S. Starkenburg, drs. M.J.M.A. Toet Msc, L. van Verseveld LL.M., mr. F.F. Wildvank, prof. mr. dr. R.A. Wolf

Opbouw deel Omzetbelasting

Het blok: Commentaren

Hier vindt u de commentaren op de onderstaande wetten:

Wet OB 1968

Artikelsgewijze behandeling van de Wet OB 1968. In de behandeling worden de meest relevante jurisprudentie, beleidsbesluiten, kamerstukken en literatuur besproken en er is ruimte voor een gefundeerde eigen mening. U zult alle belangrijke HvJ-arresten terugvinden en ook een ruime historie van bijvoorbeeld uitspraken van de Tariefcommissie.

Bij een aantal kernartikelen zoals art. 3, 7, 11 en 15 is ervoor gekozen om de informatie per lid toegankelijk te maken. Dit vanwege het belang van deze artikelen, de grote hoeveelheid informatie en het gemakkelijk, snel en gebruikersvriendelijk kunnen raadplegen van de juiste informatie.

Wet BTW-compensatiefonds

Artikelsgewijze behandeling van de Wet BTW-compensatiefonds. Net als bij de behandeling van de Wet OB 1968 vindt u hier per artikel afzonderlijke tabbladen met opsommingen van de voor dat artikel relevante jurisprudentie, beleidsbesluiten, literatuurverwijzingen en parlementaire geschiedenis.

Het blok: Overige relevante regelingen

Hier vindt u integrale teksten van de belangrijkste aanverwante wet- en regelgeving zoals het Uitvoeringsbesluit en de Uitvoeringsregeling OB 1968. Deze regelingen en het commentaar daarop zijn verwerkt in de artikelsgewijze behandeling van de wetten, maar de volledige aaneengesloten tekst vindt u hier terug.

Het blok: Kader

Uitgebreide inleiding van achtereenvolgens de Europese btw, een aantal Europeesrechtelijke leerstukken en de rol van het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen.

Het blok: Europese richtlijnen en verordeningen